fbpx
5 TIPS MEMILIH MAKE UP ARTIST(MAK ANDAM)

5 TIPS MEMILIH MAKE UP ARTIST(MAK ANDAM)

Cara pemilihan makeup artis untuk hari perkahwinan anda.

#1 Tempahan awal

Pastikan anda buat tempahan awal supaya anda dapat mak andam atau makeup artist yang anda inginkan.Anda juga perlu buat perbandingan agar pemilihan anda bertepatan dengan kehendak dan bajet yang ada.

Sumber : Google

#2 Test make-up/pre-wedding makeup

Korang perlu mencuba makeup atau pre-wedding mekaup dahulu dengan mak andam atau make-up artist yang anda pilih.

#3 Hanya anda seorang

Pastikan mak andam/make-up artist anda tidak menerima tempahan lain selain anda untuk di hari perkahwinan anda dan ia dapat mengelakkan mak andam terkejar-kejar nak ke tempat seterusnya.Ia akan menyebabkan solekan menjadi tak cantik yang apa kita gambar kan.

BONUS!! Klik MyWeddingPlanner untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

Sumber : Google

#4 Berbincang

Pastikan anda dah berbincang ngan mak andam/make-up artist. Dan berterus terang apa yang anda suka dan anda tidak suka ia akan memudahkan kerja mak andam/make-up artist. Ia juga dapat menceriakan dan berpuas hati yang terpancar di wajah anda.

Sumber : Google

#5 Cerewet biar kena tempatnya

Bila anda menentukan solekan pengantin yang diingini,anda boleh bersikap cerewet tetapi jangan terlampau.Anda berhak bersuara sekiranya solekan ada yang tak ke atau tidak memuaskan hati anda.Lebih elok anda berbincang dengan mak andam/make-up artist untuk makeup yang anda ingin.

Itu lah tips-tips yang anda boleh ikut…Selamat mencuba!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*