fbpx
  • Home
  • /Wedding Tips
  • /6 TIPS KETIKA MEMILIH KASUT PENGANTIN UNTUK HARI BAHAGIA ANDA
6 TIPS KETIKA MEMILIH KASUT PENGANTIN UNTUK HARI BAHAGIA ANDA

6 TIPS KETIKA MEMILIH KASUT PENGANTIN UNTUK HARI BAHAGIA ANDA

Apa yang penting ketika majlis perkahwinan adalah keselesaan anda. Kerana ia akan menarik perhatian orang ramai.Pasti anda mahu kelihatan cantik ,segar dan yakin.Jadi ia amat penting untuk anda menitikberatkan memilih kasut untuk ke majlis anda nanti. Ia akan menjadi ‘kawan baik’ anda kerana ia nemjadi peneman untuk upacara menepung tawa,potong kek,sesi photografi dan sebagainya.Ini ialah 6 tips berguna untuk anda memilih kasut pengantin.

#1 Tepati ukuran kaki dan saiz kasut

Korang jangan buat gila pula, pakai kasut yang salah saiz,Korang pakai kasut yang ketat tak pun pakai saiz besar dari kaki korang ia adalah idea yang tidak bijak.Selain itu, anda juga perlu mengikut kesesuaian dengan labuh baju busana pengantin anda.

Sumber ; Google
Sumber : Google

#2 Kena dengan tema majlis

Sekiranya anda mempunyai tema seperti didalam taman, pilih lah kasut yang flast atau wedges.Elakkan memakai kasut yang bertumit tinggi. Habis tenggelam tumit tu dalam tanah.

Sumber : Google
Sumber : Google

#3 Praktis berjalan dengannya

Jangan lepas dah beli terus simpan kerasa sayang nak guna sebab baru beli.Lebih esok anda praktis pakai untuk keselesaan time majlis nanti. Tak lah nanti time majlis anda tak selesa dan anda rasa menyesal.

#4 Tidak membazir

Apa yang di maksudkan tidak membazir ialah kasut pengantin anda boleh memakai di mana anda berada seperti dinner ke dan majlis yang besar-besar.

#5 Pilih kasut yang buat anda rasa istimewa

Anda percaya tak dengan keajaiban?mesti tak percaya.Bila anda menyarung kasut tersebut anda berasa istimewa dan ia memang sesuai untuk anda.

BONUS!! Klik MyWeddingPlanner untuk download e-book ini secara PERCUMA !!! Segala perancangan perkahwinan anda akan lebih mudah & teratur.

#6 Buat rawatan kaki

Anda juga jangan lupa kaki kita perlukan urutan dahulu untuk nampak lebih segar dan sihat kerana pakai kasut tinggi ni akan membuatkan kaki anda sakit dan letih.Pasti di hari perkahwinan anda ingin melihat anda cantik.

Sumber : Google

Okay ini adalah tips yang anda boleh cuba….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*