fbpx
  • Home
  • /Archive by category ' Photography '

Archive For: Photography

CHECKLIST UNTUK JURUGAMBAR YG WAJIB PENGANTIN TAHU!

CHECKLIST UNTUK JURUGAMBAR YG WAJIB PENGANTIN TAHU!

Walaupun jurugambar tu pro tahap dewa sekalipun, dia tetap manusia yg mudah lupa. So kita sebagai pengantin pun perlu tahu posing-posing dan shots yg korang perlu ada. Kalau tak rugi lah, dah bayar beribu tapi tertinggal satu kenangan. BRIDE is a pengantin perempuan. GROOM is a pengantin lelaki. Before the Wedding Kasut, baju dan Bungan ... Read More
10 CARA WAJIB YANG PERLU ANDA BUAT SEWAKTU ‘HIRE’WEDDING PHOTOGRAPHER

10 CARA WAJIB YANG PERLU ANDA BUAT SEWAKTU ‘HIRE’WEDDING PHOTOGRAPHER

Bila cakap pasal kahwin,ramai yang akan teruja dan tak sabar.Mana tidaknya,itu adalah hari yang ditunggu-tunggu selama ini.Segala mahu sempurna termasuklah gambar-gambar hari bahagia yang akan dibukukan untuk menjadi memori buat hari tua. #1 Tinjau artwork Perkara yang pertama yang ada harus lakukan adalah anda perlu melihat sendiri hasil kerja photographer tersebut.Melihat hasil kerja mereka sama ... Read More
10 TIPS UNTUK GAMBAR PERKAHWINAN ANDA

10 TIPS UNTUK GAMBAR PERKAHWINAN ANDA

Untuk mengupah jurugambar yang terbaik unuk majlis perkahwinan adalah satu jumlah pelaburan yang berbaloi. Semestinya anda dan pasangan anda ingin kelihatan wow pada majlis perkahwinan anda. Ini adalah 10 tips untuk gambar perkahwinan anda. #1 Pastikan anda rehat dengan cukup Pastikan malam sebelum diijabkabulkan itu,anda dah rehat secukupnya.Sekiranya anda penat ia akan menggangu mood anda. ... Read More
5 TAHAP KEMAHIRAN PHOTOGRAPHER YANG WAJIB KORANG TAHU

5 TAHAP KEMAHIRAN PHOTOGRAPHER YANG WAJIB KORANG TAHU

Hai korang semua, MakNah nak share sikit pasal photographer yang korang wajib tahu! Yelarr kan korang kawin pun ambik photographer untuk ambik gambar korang. So perlu lah tahu okay.   Jom tngok berapa tinggi tahap photographer korang tu.     1. The Beginner Biasanya yang fresh fresh ni… Hah fresh tau haha! Mereka lagi suka ... Read More
PERLU KE PHOTOGRAPHER UNTUK WEDDING?

PERLU KE PHOTOGRAPHER UNTUK WEDDING?

Stresss, Stresss, Stresss, Stress Stress,Stress, Stress Stress, Stress Stress!   Masa MakNah pi wedding best friends MakNah, saje la MakNah duduk satu meja dngn kakak pengantin sbb nak borak, Yelah MakNah kan always alone. huhu. Dalam borak2 tu dia ada sentuh pasal PHOTOGRAPHER 🙂 dia bising sbb adiknya amik pakej kahwin sampai beribu2, membazir katanya!! Dia ... Read More
7 RAHSIA SUPAYA GAMBAR KAHWIN NAMPAK CANTIK BERSERI

7 RAHSIA SUPAYA GAMBAR KAHWIN NAMPAK CANTIK BERSERI

Lofa: Asal ea aku tngok gamba wedding fatah semua cantik-cantik! Sampai gamba wedding aku je semua hancur muka merah, warna pudar! hmmm Sufian: Awatlah aku tngok gambar el semua sweet-sweet, Sampai aku kayu wehhhh Kamal: Cantik gila pelamin Emma ni, lembut je warna nampak kemas je.   korang nak tahu kenapa diaorang semua bebel bende ... Read More
LIST GAMBAR KAHWIN YANG WAJIB ADA DALAM ALBUM KAHWIN ANDA

LIST GAMBAR KAHWIN YANG WAJIB ADA DALAM ALBUM KAHWIN ANDA

Nak tau tak gambar apa yang WAJIB ada dalam album untuk perkahwinan korang? Haaa kat sini kami ada share list gambar yang wajib ada dalam album kahwin. Miezipro akan pastikan semua gambar yang dalam list ada. Miezipro harap dapat membantu korang untuk cari idea gambar apa yang patut diambil nanti.  BONUS !!! Klik MyWeddingPlanner utk download ... Read More
PERBEZAAN JENIS ALBUM PERKAHWINAN YANG DITAWARKAN KEPADA PENGANTIN

PERBEZAAN JENIS ALBUM PERKAHWINAN YANG DITAWARKAN KEPADA PENGANTIN

Sebenarnya, ada pelbagai jenis album yang dipilih oleh bakal pengantin untuk dijadikan koleksi peribadi mereka sepanjang hayat. Kebiasaannya album kahwin yang dpilih oleh bakal pengantin bergantung kepada bajet mereka sendiri. Semakin berkualiti album, semakin mahal harganya. Berikut adalah jenis album yang paling mendapat sambutan di kalangan raja dan permaisuri sehari. Album Mockup Sticky   Album ... Read More
APAKAH TUGASAN JURUGAMBAR SEPANJANG MAJLIS PERKAHWINAN

APAKAH TUGASAN JURUGAMBAR SEPANJANG MAJLIS PERKAHWINAN

Bila sebut mengenai jurugambar, kita semua tahu tugas utamanya ialah mengambil gambar pengantin sepanjang majlis perkahwinan. Namun demikian, untuk menjadi jurugambar ia bukanlah mudah kerana tugasannya sangat mencabar dan memerlukan skill tertentu untuk memastikan gambar yang diambil cantik. Oleh itu, mari saya ceritakan apa tugasan jurugambar sepanjang majlis perkahwinan. Jurugambar harus tahu waktu majlis berlangsung. ... Read More
TEMPAT MENARIK UNTUK HONEYMOON

TEMPAT MENARIK UNTUK HONEYMOON

Setiap pasangan yang baru berkahwin semestinya mahukan privacy untuk meluangkan masa bersama. Destinasi yang menjadi pilihan untuk berhoneymoon perlulah ada ‘sesuatu’ untuk dijadikan satu kenangan manis dalam melayari bahtera rumahtangga. Acewwahh~~~ Jom kita lihat beberapa tempat menarik untuk berhoneymoon yang menarik di dalam Malaysia. Pantai Cherating, Pahang Pantai Cherating ni memang cukup sinonim dan terkenal ... Read More