fbpx
  • Home
  • /Posts Tagged ' nikahsanding '

Archives

SELEPAS NIKAH, 4 PERKARA SUAMI PERLU BUAT !

SELEPAS NIKAH, 4 PERKARA SUAMI PERLU BUAT !

Selepas bertungkus-lumus selama berbulan-bulan merancang perkahwinan, pasti anda inginkan semuanya berjalan dengan sempurna. Jika anda pengantin lelaki, anda perlu catit 4 Perkara ini yang anda perlu lakukan selepas akad nikah. ๐Ÿ. ๐’๐Ž๐‹๐€๐“ ๐’๐”๐๐€๐“ ๐’๐„๐‹๐„๐๐€๐’ ๐€๐Š๐€๐ƒ ๐๐ˆ๐Š๐€๐‡-๐‹๐š๐Ÿ๐š๐ณ ๐ง๐ข๐š๐ญ : “Usolli sunnata ba’dan nikahi rak’ataini lillahi Ta’aala”-๐Œ๐š๐ค๐ฌ๐ฎ๐ : ๐‘†๐‘Žโ„Ž๐‘Ž๐‘—๐‘Ž ๐‘Ž๐‘˜๐‘ข ๐‘ ๐‘œ๐‘™๐‘Ž๐‘ก ๐‘ ๐‘ข๐‘›๐‘Ž๐‘ก ๐‘ ๐‘’๐‘ ๐‘ข๐‘‘๐‘Žโ„Ž ๐‘›๐‘–๐‘˜๐‘Žโ„Ž ๐‘‘๐‘ข๐‘Ž ๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘˜๐‘Ž๐‘Ž๐‘ก ๐‘˜๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘›๐‘Ž ... Read More
RAHSIA BULAN KELAHIRAN DARI DATO’ DR. FADHILAH KAMSAH
Siapa sangka, sebenarnya, rahsia tarikh lahir juga mampu mempengaruhi sebahagian besar peribadi seseorang apabila dewasa. Hal itu dibuktikan sendiri dari hasil kajian Datoโ€™ Dr. Fadzilah Kamsah! Siapa yang tidak kenal dengan pakar motivasi ini, kan? Kalau nak tengok korang ni macam mana orang nya, jom kita lihat apakah rahsia tarikh lahir ini: JANUARI  Rajin Dan ... Read More
KHAS UNTUK PEREMPUAN, INI TIPS UNTUK MELAMAR LELAKI KESUKAAN ANDA !

KHAS UNTUK PEREMPUAN, INI TIPS UNTUK MELAMAR LELAKI KESUKAAN ANDA !

Bukanlah suatu yang menjadi kebiasaan dalam masyarakat kita, wanita melamar lelaki untuk dijadikan teman hidup. Masih akan timbul keralatan yang besar pada sebahagian orang jika wanita yang terlebih dahulu mengambil langkah tersebut yang sepatutnya dimulakan oleh lelaki. Wanita yang bertindak begitu akan dianggap sebagai rendah sahamnya, kurang sifat malu dan sebagainya. Kalau bercakap mengenai ini, ... Read More
5 TIPS MOVE ON DARI BEKAS KEKASIH

5 TIPS MOVE ON DARI BEKAS KEKASIH

1.JANGAN BUKA RADIOPerasan tak setiap kali tengah sedih tengah berduka, asyik keluar lagu-lagu sedih kan ? Pernah tak perasan? hihi. So, buat masa ni jangan buka radio dalam sebulan dua, dengar je lagu di Youtube. Dan dengar lagu-lagu yang rock yang enjoy sikit supaya korang tak melayan perasaan sedih sangat. 2.GAMBARSemestinya kalau masa bercinta, gambar ... Read More
7 TIPS PERSEDIAAN SEBELUM MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN

7 TIPS PERSEDIAAN SEBELUM MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN

1.PILIH TARIKH First thing first benda yang paling wajib buat adalah pilih dahulu tarikh majlis perkahwinan korang. Jadi, korang boleh pergi ke next level iaitu booking dewan ke catering ke . 2.HADIRI KURSUS KAHWINUntuk yang muslim, hadiri kursus kahwin sangat penting ye. Kalau tak pergi korang sampai bila-bila tak dapat kahwin sebab sijil kahwin tok ... Read More
THE WEDDING OF HAJAR & ZIZAN

THE WEDDING OF HAJAR & ZIZAN

Sudahlama bersulam cinta selama 5 tahun akhirnya berjaya diijabkabulkan pada 1 Mei 2019 di Pekan Nenas, Pontian, Johor. Pasangan cantik ini mula mengenal Miezipro ketika Expo Kahwinlah November 2018. Tertarik dan minat terhadap hasil gambar Miezipro, pasangan ini tidak mahu melepaskan peluang untuk mendapatkan pakej yang ditawarkan oleh Miezipro.
PANDUAN MEMILIH BUNGA TANGAN MENGGUNAKAN BUNGA SEGAR

PANDUAN MEMILIH BUNGA TANGAN MENGGUNAKAN BUNGA SEGAR

๐€๐“๐“๐„๐๐“๐ˆ๐Ž๐ ๐†๐ˆ๐‘๐‹๐’ !!!.Masa majlis nanti ofkoz korang ade bunga tangan kan ?? Yang segar pulak tu..Meh Cik Tun share tips skit na pilih bunga tangan yang segar ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜.๐Ÿ.๐Š๐Ž๐Œ๐๐ˆ๐๐€๐’๐ˆ ๐–๐€๐‘๐๐€– Pilih warna yang lembut untuk bunga tangan korang supaya menampakkan lagi keanggunan dan kejelitaan uolls di hari bahagia nanti. Tak Gituuuu!  BONUS!!ย Klikย MyWeddingPlannerย untuk download e-book ini secara PERCUMA ... Read More
EXPO KahwinLah 2019

EXPO KahwinLah 2019

KENAPA BAYAR LEBIH UNTUK SATU ALBUM KAHWIN JER ? Uols bakal berkahwin? Dah jumpa Pakej Jurugambar kahwin? Betul ke jumpa pakej harga hampir 2k, tapi dapat hanya SATU Album kahwin je ? Rugi la… uols bayar mahal tapi dari segi kuantiti tidak berbaloi pun.. Sayang je kenangan best-best uols tu terperap dalam pendrive, silap hari ... Read More
TIPS MUDAH MAJLIS PERNIKAHAN

TIPS MUDAH MAJLIS PERNIKAHAN

Khasnya untuk keluarga yang pertama kali mengadakan majlis, pasti ada suara makcik sana, pakcik sini menyuruh itu, begitu, begini tak betul, dan macam-macam lagi yang kadang-kadang membuatkan suasana jadi awkward dan keliru. Dengan adanya rujukan ini, harapnya pelan pengantin atau keluarga akan teratur dan kemas dan jadi lebih selesa untuk semua pihak. ilmu sangat penting sebelum korang ... Read More